Candide ya da İyimserlik Voltaire

Candide ya da İyimserlik Voltaire

4.5
(87)
Écrire un avis
Plus
€ 46.50
Ajouter au panier
En Stock
Description

Voltaire Candide ya da İyimserlik kitabı en uygun fiyat seçenekleriyle bir tık uzağınızda. Kitapları detaylı incelemek ve satın almak için tıklayın!
Fransız edebiyatının belki de en çok okunan bu eserini, Leibniz’in “mümkün dünyaların en iyisi”nde yaşadığımız felsefesine, Pope’un “her şey iyidir” düşüncesine bir karşılık olarak yazar Voltaire. Bir pikaresk roman olarak yazılan Candide’de iyilik, erdem, özgürlük gibi kavramlar sorgulanır; farklı ülke, hükümdarlık, kral ve toplumları eleştiren, yer yer hicveden bir üslupla ele alınır.

İyimser düşüncelerle yaşamını sürdüren genç Candide, bir gönül meselesi yüzünden Baron de Thunder-ten-tronckh’un şatosundan kovulunca, iyimser akıl hocası Pangloss ve karamsar filozof Martin’le uzun bir yolculuğa çıkar. Yolları Paris’ten El Dorado’ya, Paraguay’dan Türkiye’ye ve daha pek çok gizemli diyara düşen üçlü, yolculuk boyunca tanıştıkları köylüler, hükümdarlar, tüccarlar ve daha pek çok farklı insandan yaşama dair öğretiler topladıkları uzun bir maceraya atılır. Candide bu maceranın sonunda yaşamı ve insanı tanıyacak, varoluş amacını bulacaktır.

Kitap Analizi: Voltaire - Candide ya da İyimserlik - Uzayla

Candide Ya da İyimserlik Üzerine, Voltaire - Kitap - kitantik

Candide Voltaire

Candide ya da İyimserlik ve Micromegas - François Marie Arouet Voltaire

Candide ya da İyimserlik Voltaire

Candide ya da İyimserlik Voltaire – Çiğdem İskent

Candıde Ya da İyimserlik, Voltaire - Kitap - kitantik

Voltaire ile 'Candide ya da İyimserlik

Candide ya da Iyimserlik: 9789754067781: Voltaire: Books

Candide yada İyimserlik Voltaire (François Marie Arouet Voltaire)

Candide-Yahut İyimserlik (Voltaire) - Fiyat & Satın Al

Find many great new & used options and get the best deals for VOLTAIRE - Candide TURKISH TURKEY at the best online prices at ! Free shipping for

VOLTAIRE - Candide TURKISH TURKEY